Wie zijn we?
De Heren van Kopij zijn de dames Lisanne Spanbroek en José Poot en de heer Marcel Migo. Samen hebben we ruim 70 jaar ervaring met het schrijven, redigeren en corrigeren van teksten en alles wat daarbij komt kijken. Als ervaren redacteuren weten we inmiddels wat werkt en wat niet. Online en offline. De Heren van Kopij is opgericht in 2018 door de Heren Bert Platell en Marcel Migo, halverwege 2019 is Lisanne Spanbroek toegetreden. Per 1 januari 2020 heeft Bert Platell afscheid genomen en is José Poot toegetreden.

Mevrouw José Poot

Kun je jezelf eens voorstellen?
Mijn naam is José Poot, 64 jaar oud. Na jaren in het (mbo-)onderwijs als docent Nederlands werkzaam te zijn (en bijna… geweest), heb ik me per 1 januari 2020 aangesloten bij de Heren van Kopij. In een ver en grijs verleden heb ik de onderwijsakte Nederlands behaald. Naast het lesgeven heb ik de studie Kunstgeschiedenis en Archeologie afgerond. Echter taal bleek tóch meer “mijn ding”. Nu ik in wat rustiger vaarwater terecht ben gekomen qua werkend leven, maak ik me graag nuttig bij de Heren bij het verwerken van teksten.

Waar woon je?
Ik woon in Den Haag in de wijk Zorgvliet. Vanuit mijn appartement heb ik een mooi uitzicht op de skyline van Den Haag.

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Ik ben alweer bijna 30 jaar werkzaam in het onderwijs als docent Nederlands. Hier heb ik de soms toch wel lastige taak om secretaresses en directiesecretaresses in spé goed Nederlands te leren. Ook in het onderdeel Notuleren geef ik les aan deze doelgroep.

Wat is je favoriete boek?
Er is niet één speciaal boek als favoriet, ik lees graag romans, maar ook biografieën vind ik leuk en interessant om te lezen. Heb je tips voor een goed boek, stuur me dan een mailtje.


Mevrouw Lisanne Spanbroek

Kun je jezelf eens voorstellen?
Mijn naam is Lisanne Spanbroek, 1987, verbinder, communicado en bevlogen bestuurder. Ik ben handig met (social) media-campagnes, projecten, (online) opleidingen ontwikkelen en het vertellen van verhalen (web)teksten, podcasts, interviews en journeys). Je kunt mij inzetten als (web)redacteur, communicatieadviseur, trainer en projectmanager. Mijn interessegebieden zijn; (openbaar) bestuur, politiek, hrm, onderwijs, non profit en verenigingen. Meer weten? Neem dan contact op!

Waar woon je?
Thuiskomen doe ik in Overijssel, met een zachte G. Sinds mei 2022 woon ik in Den Haag.

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Ik vind het fijn om voor een langere periode een aantal uur per week / maand te besteden aan een opdracht. Zo ontwikkelde ik regelmatig opleidingen voor een opleidingsinstituut, verzorgde de opleidingscommunicatie bij politieke partij en was ik projectleider van het Netwerk Politieke Opleiders. Daarnaast sta ik regelmatig voor zalen als gespreksbegeleider of trainer en maak ik verslagen / neem ik interviews af. Naast mijn nevenfuncties en werkzaamheden bij De Heren van Kopij ben ik een eeuwige student. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bureau- en verenigingssecretaris bij de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Wat is je favoriete boek?
Oei, dat is een lastige. Er gaat niks boven een fysiek exemplaar! Ik pak Tony Crabbe’s ‘Nooit meer te druk’ er zo af en toe bij en lees vooral managementboeken over persoonlijke effectiviteit, communicatie en politiek.


De heer Marcel Migo

Kun je jezelf eens voorstellen?
Mijn naam is Marcel Migo, 41 jaar oud, tekstschrijver en tekstcorrector voor de Heren van Kopij. Geïnteresseerd in boeken over alle mogelijke onderwerpen, reizen en bizarre verschijnselen. Hiervoor was ik jarenlang communicatiemedewerker en eindredacteur voor twee bladen bij een politieke partij. Eerder heb ik als freelance tekstschrijver en redacteur aan circa 450 publicaties meegewerkt.

Waar woon je?
Ik woon in het schilderachtige Delft, nabij tramhalte Krakeelpolderweg.

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Sinds januari van 2018 ben ik voltijds aan het werk voor de Heren van Kopij.

Wat is je favoriete boek?
Geen steekt er met kop en schouders bovenuit. Ik heb een zeer brede voorkeur wat boeken betreft: van Antoon Coolen tot Haruki Murakami. Ben je benieuwd naar wat ik op dit moment lees? Stuur me dan een mailtje.