Wie zijn we?
De Heren van Kopij zijn de dames Lisanne Spanbroek en José Poot en de heer Marcel Migo. Samen hebben we ruim 70 jaar ervaring met het schrijven, redigeren en corrigeren van teksten en alles wat daarbij komt kijken. Als ervaren redacteuren weten we inmiddels wat werkt en wat niet. Online en offline. De Heren van Kopij is opgericht in 2018 door de Heren Bert Platell en Marcel Migo, halverwege 2019 is Lisanne Spanbroek toegetreden. Per 1 januari 2020 heeft Bert Platell afscheid genomen en is José Poot toegetreden.

Mevrouw José Poot

Kun je jezelf eens voorstellen?

Mijn naam is José Poot. Na jaren in het (mbo-)onderwijs als docent Nederlands werkzaam te zijn geweest, heb ik me per 1 januari 2020 aangesloten bij de Heren van Kopij. In een ver en grijs verleden heb ik de onderwijsakte Nederlands behaald. Naast het lesgeven heb ik de studie Kunstgeschiedenis en Archeologie afgerond. Echter taal bleek tóch meer “mijn ding”. Nu sinds 1 september 2021 mijn pensioenjaren zijn aangebroken, heb ik alle tijd om te doen wat ik (ook) leuk vind, dus ik maak me graag nuttig bij de Heren bij het verwerken van teksten.

Waar woon je?

In dit digitale tijdperk ben je niet gebonden aan één werkplek. Daarom kan ik zowel vanuit mijn heerlijke ‘casa’ in Italië het fietsen door het prachtige Toscaanse landschap afwisselen met het uitvoeren van opdrachten voor de Heren, als vanuit mijn appartement in Den Haag met uitzicht op de skyline van (politiek) Den Haag, voor de Heren aan de slag. Ik noem dat ‘het beste van beide werelden’.

Wat is je favoriete boek?

Natuurlijk neem ik ook voldoende tijd voor het lezen van een goed boek. Momenteel zijn dat vooral boeken die gaan over de geschiedenis van Italië. Ook probeer ik me de Italiaanse taal machtig te maken. Ook kijk ik graag een goede film en gaan we regelmatig naar een toneelvoorstelling als we in Den Haag zijn. Heb je tips voor een goed boek, stuur me dan een mailtje.


Mevrouw Lisanne Spanbroek

Kun je jezelf eens voorstellen?
Mijn naam is Lisanne Spanbroek, 1987, verbinder, communicado en bevlogen bestuurder. Ik ben handig met (social) media-campagnes, projecten, (online) opleidingen ontwikkelen en het vertellen van verhalen (web)teksten, podcasts, interviews en journeys. Je kunt mij inzetten als (web)redacteur, communicatieadviseur, trainer en projectmanager. Mijn interessegebieden zijn: (openbaar) bestuur, politiek, hrm, onderwijs, non profit en verenigingen. Meer weten? Neem dan contact op!

Waar woon je?
Thuiskomen doe ik in Overijssel, met een zachte G. Sinds mei 2022 woon ik in Den Haag.

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Ik vind het fijn om voor een langere periode een aantal uur per week / maand te besteden aan een opdracht. Zo ontwikkelde ik regelmatig opleidingen voor een opleidingsinstituut, verzorgde de opleidingscommunicatie bij een politieke partij en was ik projectleider van het Netwerk Politieke Opleiders. Daarnaast sta ik regelmatig voor zalen als gespreksbegeleider of trainer en maak ik verslagen / neem ik interviews af. Naast mijn nevenfuncties en werkzaamheden bij De Heren van Kopij ben ik een eeuwige student. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bureau- en verenigingssecretaris bij de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Wat is je favoriete boek?
Oei, dat is een lastige. Er gaat niks boven een fysiek exemplaar! Ik pak Tony Crabbe’s ‘Nooit meer te druk’ er zo af en toe bij en lees vooral managementboeken over persoonlijke effectiviteit, communicatie en politiek.


De heer Marcel Migo

Kun je jezelf eens voorstellen?
Mijn naam is Marcel Migo, 42 jaar oud, tekstschrijver en tekstcorrector voor de Heren van Kopij. Geïnteresseerd in boeken over alle mogelijke onderwerpen, reizen (tegenwoordig vooral Scandinavië) en bizarre verschijnselen. Hiervoor was ik jarenlang communicatiemedewerker en eindredacteur voor twee bladen bij een politieke partij. Eerder heb ik als freelance tekstschrijver en redacteur aan circa 450 publicaties meegewerkt.

Waar woon je?
Ik woon in het schilderachtige Delft, nabij tramhalte Krakeelpolderweg.

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Sinds januari van 2018 ben ik voltijds aan het werk voor de Heren van Kopij.

Wat is je favoriete boek?
Geen steekt er met kop en schouders bovenuit. Ik heb een zeer brede voorkeur wat boeken betreft: van Antoon Coolen tot Haruki Murakami. Ben je benieuwd naar wat ik op dit moment lees? Stuur me dan een mailtje.