Wie zijn we?
De Heren van Kopij zijn de heren Marcel Migo en Bert Platell en de dame Lisanne Spanbroek. Samen hebben we ruim 35 jaar ervaring met het schrijven, redigeren en corrigeren van teksten en alles wat daarbij komt kijken. Als ervaren redacteuren weten we inmiddels wat werkt en wat niet. Online en offline.

Mevrouw Lisanne Spanbroek

Kun je jezelf eens voorstellen?
Mijn naam is Lisanne Spanbroek, 32 jaar oud, verbinder, communicado en bevlogen bestuurder. Ik ben handig met (social) media-campagnes, projecten opzetten, opleidingen ontwikkelen en het vertellen van verhalen. Je kunt mij inzetten als (web)redacteur, communicatieadviseur, trainer en projectmanager. Mijn interessegebieden zijn; politiek, hrm, onderwijs, bestuur, non profit en verenigingen.

Waar woon je?
Sinds halverwege 2019 in hartje Utrecht. Thuiskomen doe ik in Overijssel en de regio Nijmegen, met een zachte G.

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Ik ontwikkel opleidingen voor het opleidingsinstituut en verzorg de communicatie hiervan bij een politieke partij. Daarnaast ben ik projectleider van het Netwerk Politieke Opleiders NL. Naast mijn diverse politiek-bestuurlijke nevenfuncties en werkzaamheden bij De Heren van Kopij ben ik een eeuwige student.

Wat is je favoriete boek?
Oei, dat is een lastige. Ik luister tegenwoordig veel audioboeken maar er gaat niks boven een fysiek exemplaar. Ik pak Tony Crabbe’s ‘Nooit meer te druk’ er zo af en toe bij en lees vooral managementboeken over persoonlijke effectiviteit, communicatie en politiek.


De heer Marcel Migo

Kun je jezelf eens voorstellen?
Mijn naam is Marcel Migo, 39 jaar oud, tekstschrijver, tekstcorrector en trainer voor de Heren van Kopij. Geïnteresseerd in boeken over alle mogelijke onderwerpen, reizen en bizarre verschijnselen. Hiervoor was ik jarenlang communicatiemedewerker en eindredacteur voor twee bladen bij een politieke partij. Eerder heb ik als freelance tekstschrijver en redacteur aan circa 450 publicaties meegewerkt.

Waar woon je?
Ik woon in het schilderachtige Delft, nabij tramhalte Krakeelpolderweg.

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Sinds januari van 2018 ben ik voltijds aan het werk voor de Heren van Kopij.

Wat is je favoriete boek?
Geen steekt er met kop en schouders bovenuit. Ik heb een zeer brede voorkeur wat boeken betreft: van Antoon Coolen tot Haruki Murakami. Bent u benieuwd naar wat ik op dit moment lees? Stuur me dan een mailtje.


De heer Bert Platell

Kun je jezelf eens voorstellen?
Mijn naam is Bert Platell, 33 jaar oud, redacteur voor diverse online en offline publicaties. Ik lees graag, luister veel en schrijf nog meer. De afgelopen negen jaar heb ik mij zowel professioneel als op persoonlijk vlak bezig gehouden met communicatie, tekst, redactie en maatschappelijke organisaties.

Waar woon je?
In Rotterdam, omgeving IJsselmonde, tegen Ridderkerk aan.

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Naast mijn werk voor de Heren van Kopij werk ik als redacteur bij Berengroep in Bilthoven.

Wat is je favoriete boek?
Dat zijn er nogal wat. Maar de schrijvers die ik erg graag lees zijn, in willekeurige volgorde: Sebastian Faulks, Haruki Murakami, F. Scott Fitzgerald en Robert Caro. Hebt u nog een leuke schrijver die ik moet proberen? Stuur me snel een mailtje.