Waar haal jij je inspiratie vandaan? Tja, dat is natuurlijk voor iedereen anders. Een mooie wandeling, een goed boek of een melodie kunnen ervoor zorgen dat opeens dat prachtige idee bij je opkomt. Maar wat als dat idee maar niet komt? Als je eindeloos zit te turen naar je beeldscherm en geen woord tikt? Voor schrijvers zoals wij is er een term bedacht die dit gevoel beschrijft: writers block (schrijversblok). Eerder schreven we al een blog om je hierbij te helpen, lees deze hier. Maar waar halen wij nu zelf onze dagelijkse inspiratie vandaan?  

De Heren zijn niet vies van een goed boek, een interessante stedentrip (aanraders zijn Rotterdam, Zutphen, Den Helder, Vianen, Assen en Alkmaar!) of een museumbezoek. Een rijk cultureel leven kan natuurlijk aardig in de centen gaan lopen dus ook hiervoor hebben de Heren een aantal fijne tips:

De Museumjaarkaart

Fans hebben hem al sinds jaar en dag in hun portefeuille zitten, de Museumjaarkaart. Voor een vast bedrag per jaar van 60 euro heb jij een jaar lang gratis toegang tot een groot aantal musea. Nu kan het voorkomen dat je voor een bijzondere tentoonstelling of audiotour wat moet bijbetalen, maar over het algemeen kun je met zo’n kaart onbeperkt duiken in de schatten van Nederland. Je krijgt tevens toegang tot extra’s en kunt zelfs een museummaatje zoeken, ideaal! 

Steeds vaker kun je ook online tentoonstellingen bekijken en zijn er leuke extraatjes te ontdekken. Het museumbezoek zelf wordt steeds meer een beleving waarbij interactie een grotere rol speelt. Tip: Door het invoeren van zogenoemde timeslots vermijd je drukte en kun je overal vooraan staan. Populaire musea als het Van Gogh Museum of het Anne Frank Huis zijn op deze manier zonder wachttijd en rijen in alle rust te bezoeken. Selfiesticks blijven uiteraard ‘not done’.

Treinleven

Ben jij een fervent treinreiziger? Kijk dan eens naar het Dalvoordelig abonnement waarbij je voor 50 euro jaarlijks een korting krijgt van 40% in de daluren. Wellicht is het Dal Vrij-abonnement juist wel iets voor jou: 99 euro voor de Tweede Klas en 130 euro voor de Eerste Klas. Je reist dan tijdens de daluren (in het weekend en tussen grofweg 08.55u – 15.59u en 18.25u en 06.59u) zonder extra kosten. 

Met NS Flex kun je realtime extra’s boeken of een abonnement afnemen. Denk bijvoorbeeld aan een upgrade naar de 1e Klas als het wel erg druk is in de 2e Klasse. Voor een klein prijsje neem je al een abonnement dat maandelijks op te zeggen is. Wil jij gewoon eens met het OV reizen? Kijk dan eens bij de aanbiedingen van de Spoordeelwinkel of een treinkaartjesactie bij een supermarkt of drogisterij. Bij die eerste kun je soms een combinatieticket scoren zodat je een lagere prijs betaalt voor een museumbezoek of een gratis drankje / hapje krijgt. En tegen korting of iets gratis zeggen wij natuurlijk geen nee!

Cultuur is duur
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *