Heb je het vorige blog al gelezen? Nog steeds van plan om professioneler aan te slag te gaan als schrijver? In dit blog: Hoe ziet het leven van een schrijver eruit als ze niet volledig kunnen leven van de inkomsten van hun boek? Hint: Het is een creatieve puzzel waar schrijvers mee om moeten gaan. Ze jongleren met verschillende projecten en bronnen van inkomsten om hun passie levend te houden.

Voor sommige schrijvers betekent dit dat ze een deeltijdbaan hebben naast hun schrijfactiviteiten. Ze vinden een baan die hen voldoende flexibiliteit biedt om tijd vrij te maken voor hun schrijfwerk. Dit kan variëren van freelancen in een andere creatieve industrie tot het werken in een totaal andere sector om financiële stabiliteit te waarborgen. Andere schrijvers richten zich op het bouwen van een sterke online aanwezigheid. Ze maken gebruik van sociale media, een persoonlijke website of een blog om hun schrijven te delen en een publiek op te bouwen. Dit kan hen helpen om betrokken lezers te vinden, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en zelfs inkomsten te genereren via advertenties, sponsordeals of donaties.

Een boek zelf uitgeven

Ook door self-publishing openen nieuwe deuren. Met de opkomst van digitale platforms en print-on-demand-diensten kunnen auteurs hun boeken op eigen kracht publiceren en distribueren. Hoewel het nog steeds een uitdaging kan zijn om op te vallen tussen het grote aanbod van zelfgepubliceerde boeken, biedt het wel een directere route naar lezers en een grotere controle over het publicatieproces.

Zoeken naar extra inkomsten

Daarnaast kunnen schrijvers op zoek gaan naar subsidies, beurzen of literaire prijzen om hun inkomsten aan te vullen. Er zijn verschillende organisaties en fondsen die financiële ondersteuning bieden aan schrijvers voor projecten, onderzoek of ontwikkeling van nieuw werk. Het kan een competitieve weg zijn, maar het kan schrijvers helpen om zich te concentreren op hun kunst zonder zich volledig op de commerciële aspecten te hoeven richten.

Het leven van een schrijver: hobby, sidehussle, passieproject of springplank?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *