De Heren verslinden boeken bij de vlijt, desondanks blijft er altijd een stapel met leesvoer liggen. Eerlijk gezegd heb ik ook niet alle boeken in mijn boekenkast gelezen terwijl ik ze toch ooit met passie heb gekocht of met liefde als cadeau heb gekregen. Mijn excuus is de vakantieperiode. Ik spaar ze meestal op totdat het tijd is voor vakantie en ik kan uitkijken naar boeiend leesvoer. Wat is jouw excuus?

Omdat het natuurlijk eeuwig zonde is om een prachtboek niet te lezen heb ik voor mijzelf een systeem bedacht. Een dat dus niet werkt, zeg ik er direct bij. Wellicht wel voor jou! Laat ik bij het begin beginnen: het boek is in de woonkamer en wordt uitgestald. Meestal begint dit bij het neerleggen op de vensterbank op handbereik voor dat leesmoment wat niet komt. Door de zon begint het boek bijna te verkleuren en het kan zomaar zijn dat er koffiekringen ontstaan doordat een kop koffie de vensterbank weet te vinden. Het is tijd om in actie te komen! Het boek wordt geplaatst op de “speciale” boekenplank in de woonkamer. Ter pracht en praal én ter herinnering > Ga dat boek lezen! Het wacht op je!

Op een gegeven moment is de ruimte niet meer toereikend. Teveel leesvoer… Ondanks dat ik zo af en toe er echt wel een magazine of boek tussenuit haal! Het mag niet baten, soms glipt er een boek tussendoor en blijft dit ongelezen. Op een gegeven moment zit de tijd voor dit boek erop en wordt het naar de zolder genomen. Momenteel staan hier 5 boekenkasten, dus deze komt in goed gezelschap aan. Lees hier het blog dat ik schreef over mijn Regenboogmethode en de andere indelingen die de Heren toepassen op hun boekenkast. Het ongelezen boek belandt netjes op kleur op zijn plek en maakt onderdeel uit van de boekenfamilie. Ongelezen maar niet minder gekoesterd. En ooit… als ik tijd heb… en een comfortabele leesstoel (tips welkom!) is de kans er altijd nog dat ik deze parel erbij pak. Want dat ze me dierbaar zijn staat buiten kijf! Is de liefde uitgeblust? Dan vindt dit boek weldra een nieuwe eigenaar. Welke methode heb jij waardoor je wel al je boeken leest?

Uit het oog is uit het hart?
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *