De Heren zijn dol op de geur van boeken. Dat gevoel van bladzijden vol met woorden, teksten en avonturen. Het gewicht in je handen. Die aansprekende kaft met achterflap waardoor je niet kunt wachten om te gaan lezen. Ja, voor de Heren is een boek een waar cadeau. Maar hoe voorkom je dat ze op een stapel ongelezen belanden? Of jarenlang in een boekenkast staan te verstoffen? We hebben niet alle antwoorden, maar gaan een poging wagen.

Een nieuwe aanwinst

Natuurlijk lezen de Heren alles wat los en vast zit. Wij zijn fan van taal en de kracht van het woord/verhaal. Naast alle boeken in ons werkzame leven lezen we ook veel privé. In onze biografie kreeg je al een impressie van onze voorkeuren. Zo regelmatig wordt er een nieuw exemplaar verwelkomd. Met een bon als cadeau is het voor ons geen moeilijke keuze! Denk daarbij ook eens aan de lokale boekhandel en help hen door een boek daar te kopen. Daarnaast vinden we het heerlijk om over een boekenmarkt te slenteren of bij de bibliotheek ons te laten verrassen. Wie niet waagt wie niet wint.

Opruimen

Met een boek van de bibliotheek weten de Heren wel raad. Maar wat te doen met een voormalig geliefd boek? Of een boek dat bij nader inzien toch niet aan de verwachting voldeed? Onze tips:

  • Een goed boek? Geef het boek eens aan een ander door. Wellicht voorzien van notities of met de belofte na afloop het boek te bespreken met een wijntje.
  • De kringloopwinkel, de plek bij uitstek voor prachtige vondsten. Vooral de sectie Bouquet-reeks is erg populair (en tijdloos). Doneren van je boeken kan een ander veel vreugde opleveren.
  • Zet je boek te koop op Marktplaats* – vaak is dit alleen interessant bij puntgave exemplaren van populaire boeken. Wil je je boek doorverkopen? Let er dan op dat je hier geen ezelsoren in vouwt, vlekken maakt of notities achterlaat.
  • Laat ze achter in de doorgeefkasten? Dit zijn lokale boekenkasten vol boeken die geplaatst zijn voor en door lokale bewoners. Benieuwd of er een in jouw buurt zit? Google dan eens op mini bieb of openbare boekenkast. Begin er anders zelf een!

*Per 3 mei 2021 is Bol.com gestopt met de verkoop door particulieren van tweedehands boeken, muziek en films. 

De boekenkast: in & uit
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *