Een podcast, wie heeft dat nou niet? De podcasts schieten als paddenstoelen uit de grond en steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een of meer podcasts te beluisteren. Denk jij erover na om te beginnen met een podcast? Lees dan hier verder! Komende tijd zetten we een aantal blogs online gericht op het maken van podcasts. Doe er je voordeel mee!

Zijn onze blogs over dit onderwerp nou onvoldoende om jouw honger naar podcasts te stillen? Dan hebben wij uiteraard een aantal tips voor je:

 

 

Het Podcast Netwerk 

Heer van Kopij Lisanne Spanbroek had de eer om in het bestuur te zitten van het Podcast Netwerk. Daarom niet geheel objectief de aanbeveling om je aan te sluiten bij Podcastnetwerk als Vriend van en/of de activiteiten te bezoeken. Van beginner tot professional, je doet er inspiratie op en kunt er tegen betaalbare prijzen leren van de toppers in de podcastwereld. De pitch: beginnende en doorgewinterde podcastmakers kunnen bij het Podcastnetwerk cursussen volgen over de praktijk van podcasten. Tijdens ‘Podcastsclubs’ gaan onafhankelijke makers met elkaar in gesprek en voor fans van podcasts is er het jaarlijkse Podcastfestival. Ook is er dit jaar de Podcastakademie! Met speciale cursussen voor de mensen die niet kunnen wachten om aan de slag te gaan met hun eerste podcastidee, maar ook voor de ervaren professionals die zich meer willen specialiseren. De docenten zijn ervaren makers uit het veld en iedere cursus bestaat uit drie online bijeenkomsten. De Podcastakademie is open voor iedereen. Lees er hier meer over. 

Tip: ben je vriend van het Podcastnetwerk dan ontvang je € 50 korting op de cursussen. Werk jij als zzp’er in de culturele of creatieve sector? Maak dan gebruik van de Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling) regeling en krijg 1/3 deel van de cursuskosten vergoed! Tip: mail direct Werktuig PPO fonds om te kijken of je in aanmerking komt. Heel veel deelnemers gingen je voor. Na afloop van de cursus ontvang je desgewenst een certificaat dat je kunt inleveren bij Werktuig PPO. 

Houd ons Herenblog in de gaten voor handige tips, reflectievragen en inspiratie die jou helpen om jouw podcastidee om te zetten naar een passieproject of een mediaimperium, aan jou de keuze!

Podcast: Beginnen met een podcast
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *