Wellicht heb jij een vurige wens om over een thema een podcast te beginnen, ga ervoor! Misschien heb je geen idee waar te beginnen. Wees gerust, wij helpen je verder. Om bij het begin te beginnen, geen onderwerp is te gek. Juist niche-onderwerpen lenen zich voor deze mediavorm. Duik in de diepte en bespreek je thema zo lang en breed als je wilt. Jouw medefans zullen hoe dan ook afstemmen om te luisteren en vinden de passie en details juist om te smullen! 

Ben jij bijvoorbeeld al bekend met de Kaas podcast? Een podcast over, je raad het al, kaas! Geboren uit liefde voor kaas door voormalige kaasjuwelier-collega’s Joppe Gelderloos en Lieven Heeremans. En helemaal leuk: je kunt met elke aflevering mee-proeven door een bijpassend kaaspakket te bestellen. De pitch: “In Kaas de podcast nemen kaasjongens Joppe en Lieven je mee in de wereld van kazen en hun makers. Neem plaats aan de keukentafel van culinair experts en leer in het eerste seizoen hoe je zelf een kaasplank samenstelt.”

Ook bekende Nederlanders weten de podcast te vinden van zowel de kletscasts als de nichecasts. Heb jij bijvoorbeeld het passieproject van Gijs Rademaker (bekend als opiniepeiler en presentator bij EenVandaag, en nu actief voor RTL), Maarten van Rossem (historicus, jurylid bij De Slimste Mens en presentator met grote liefde voor (geschiedenis van) de natuur) en Anne Schulp (Neerlands bekendste paleontoloog, betrokken bij Naturalis en Teylers Museum) over dinosaurussen al ontdekt? De Dinocast.

Een onderwerp kiezen

Nog niet helemaal helder wat het onderwerp gaat worden? Geen nood. Luister eens naar verschillende soorten podcasts en ontdek wat er al wel is en wat niet. Wat mis je? Wat zou je zelf willen luisteren? Wat past bij jouw karakter? Ga jij met anderen makkelijk het gesprek aan? Kies dan voor een kletspodcast of ga als duo ervaringsdeskundigen interviewen. Ben jij meer van de analyses? Pluis dan vol liefde een onderwerp uit aan de hand van onderzoeken en artikelen en ondersteun dit met je shownotes (notities die bij je show horen voor luisteraars die meer informatie willen).

Of je nou amateur bent, een professional of een Bekende Nederlander de niche-podcast is er voor en door iedereen!

 Podcast: Het onderwerp
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *