De Heren van Kopij nomineren AGORA (de beroepsvereniging voor coördinatoren vrijwillige inzet) juist dit jaar voor de Nationale Vrijwilligersprijs aangezien zij zich jaar in jaar uit inzetten voor deze essentiële beroepsgroep binnen het vrijwilligerswerk, zelf weinig in het zonnetje worden gezet en omdat zij zich een slag in de rondte werken om in te spelen op alle dynamische ontwikkelingen. Zij hebben een gigantische opgave en gaan met een razende snelheid aan de slag. Daarom gaan wij voor minimaal een nominatie voor deze kanjers!

Juist in 2020 én 2021 zijn zij die spin in het web die zorgt voor binding en organisatie waardoor het vrijwilligerswerk waar kan door kan gaan in vele organisaties. In hun DNA zit empathie, hard werken, bescheidenheid, doorzettingsvermogen, daadkracht en juist het oog voor de ander. Wij hebben gezien hoeveel er op het bordje is beland bij de vrijwilligerscoördinatoren en hoe zij hier creatief en flexibel mee om zijn gegaan. Een grote groep nieuwe vrijwilligers heeft zich gemeld voor tijdelijke, vaste, projectmatige of eenmalige inzet. Er zijn vrijwilligers weggevallen, er is vrijwilligerswerk weggevallen maar juist de vraag is toegenomen. Juist de vrijwilligerscoördinatoren hebben zich uit de naad gewerkt om in te spelen op alle ontwikkelingen en te kijken naar de mogelijkheden. Wij vinden dit fantastisch! 

AGORA zelf richt zich o.a. op deskundigheidsbevordering (denk aan samenwerking met diverse opleiders), netwerken (AGORA-ambassadeurs & specialistische netwerken), lobby en ontwikkelingen in het werkveld. Zij hebben zo goed mogelijk geprobeerd in te spelen op de uitzonderlijke ontwikkelingen in het vakgebied rondom het Covid-19-virus. Want hoe ondersteun je deze kanjers het beste? Hoe zet je hen in het zonnetje? Wat zijn überhaupt de behoeftes vanuit het werkveld? Hoe ga je met de grote issues als de avondklok en vaccinaties voor vrijwilligers om? 

Net zoals de rest van Nederland is veel omgezet naar online en is ingezet op meer communicatie via de socials, nieuwsbrieven en de ontwikkeling van een online platform (waarin in een besloten omgeving met elkaar van alles gedeeld kan worden). AGORA zet in op minder zenden en meer contact met elkaar en ledenparticipatie op allerlei gebieden. De ALV in het najaar was een bijzonder leuke activiteit waarbij de deelnemers chocolade werd toegezonden voor tijdens de vergadering en naast een officieel gedeelte ook prachtige prijzen waren te winnen tijdens de bingo! Prijzen die gedoneerd waren door hun partners en die de coördinator én de organisatie verder helpen. Samen met de leden is nagedacht over de toekomst van het vak en de plannen voor komend jaar. Het vrijwilligerswerk bruist!

De coördinatoren zelf zijn naar onze mening te bescheiden over de eigen prestaties en daarom zetten wij ze graag in het zonnetje! Daarom nomineren wij als De Heren van Kopij de toppers van AGORA voor de vrijwilligersprijs. Want wie denkt er aan de coördinatoren zelf?

De Heren van Kopij nomineren AGORA voor de Nationale Vrijwilligersprijzen Landelijk
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *