Ook de Heren hebben zo af en toe last van keuzestress! Want hoe kies je nou die afbeelding die bij jouw social media-post, persbericht of blogpost past? Wij hebben ook niet alle antwoorden maar hopen je met dit Herenblog een eindje op weg te helpen.

Een geschikte foto?

Wellicht heb je zelf een toffe foto die relevant is. Check dan goed of er geen teksten (denk aan Ollongren die in de haast haar notities zichtbaar had voor de fotograaf) of dingen opstaan die beter niet online kunnen worden gezet. Vergeet niet, alles wat je op internet zet is daar voor altijd! Of in ieder geval een lange tijd. Heb je geen geschikte foto? Dan zijn er online databanken met rechtenvrije afbeeldingen die je verder kunnen helpen. Kijk eens op Pixabay of Pexels. Zoektermen kun je in het Nederland maar ook in het Engels invoeren. Dat laatste geeft vaak meer resultaten omdat zij een Engelstalige basis hebben. Je kunt hier heel simpel afbeeldingen downloaden en gebruiken waarbij je niet hoeft te betalen voor gebruik of aan bronvermelding hoeft te doen.

De AVG

Wat zegt de wet? Zodra mensen herkenbaar in beeld komen, zijn het persoonsgegevens. Het maakt hierbij verschil uit wie een foto maakt en wat diegene ermee doet. Maak je deze foto voor jezelf? Dan geldt de wet niet. Let op: ze gaan er hierbij van uit dat je de foto alleen in kleine kring gebruikt. Bijvoorbeeld in een appgroep. Plaats je de foto op een openbare Facebookpagina dan geldt de uitzondering niet en heb je toestemming nodig. Gebruik je de foto voor je organisatie? Dan geldt de privacywet wel en heb je toestemming nodig van diegenen die op de foto staan. Meer lezen? Pak dan eens Grip op de AVG, de nieuwe privacywet voor non-juristen van Jeroen Terstegge erbij.

Het bewerken van je foto

Het kan zomaar zijn dat je foto perfect is, wat een geluk! Anders kun je de foto nog verbeteren in je fotogalerij op je telefoon. Bijvoorbeeld door de automatische-correctie-knop in te drukken. Je foto wordt dan optimaal verbeterd wat weer scheelt in tijd en het ontwikkelen van fotobewerkingsvaardigheden. Ga je de foto gebruiken op social media? Gebruik dan gerust ook eens een filter. Deze zit vaak ook op je fotoapp van je telefoon en anders kun je deze optie ook kiezen bij Instagram en Twitter. Na het bewerken met een filter kun je de foto direct gebruiken of opslaan en gebruiken bij bijvoorbeeld een blog of persbericht.

Waar moet foto aan voldoen bij een persbericht? Hoe maak je een Story-afbeelding? En hoe zit dat met hashtags? Houd ons Herenblog in de gaten!

 

Door de bomen het bos niet meer zien
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *