Een Herenblog over afbeeldingen? Jazeker! Want hoe graag wij ook puzzelen, met woorden toveren en effectief communiceren (in letterlijk goed Nederlands), een afbeelding kan een enorme kracht hebben. Het zet vaak de toon van je bericht. Had jij op dit blog geklikt zonder afbeelding?

De afbeelding die wij hebben gekozen bij ons bericht moet op de een of andere manier uitstralen waarover het blog gaat. Dat kan letterlijk en figuurlijk op diverse manieren. Wat dacht je van een abstracte weergave van een afbeelding? Of een letterlijke afbeelding van een fototoestel? We hadden een selfie kunnen plaatsen. Dit zou haast van een Herenblog een Herenvlog kunnen maken! Wees gerust, we gaan niet opeens verder met sprekende beelden, we laten de virtuele pen het woord voeren!

Een afbeelding valt als eerste op bij ons Blog. Het zit vaak ook aan de linkerkant van onze blogs en daarmee op je scherm. In Nederland lezen we van boven naar onderen en van links naar rechts. Waar denk jij dat je ogen als eerste op gericht zijn? Juist! We pakken direct je aandacht met een zorgvuldig gekozen afbeelding!

Als wij ons blog verspreiden via social media dan gebruiken we de link naar het Blog. Een zogenaamde deeplink. Deze verwijst direct naar het betreffende Blog zodat je niet eerst onze website moet nablussen. Handig! Op vele social media wordt bij het plaatsen van deze link een korte beschrijving laten zien + de afbeelding. Wederom een soort motivatie om te klikken, want natuurlijk wilt u dit blog niet missen! En met een korte titel, beschrijving en afbeelding wordt dit al helemaal moeilijk om te weerstaan.

Houd ons blog in de gaten om meer te weten te komen over hoe we onze afbeeldingen kiezen en hoe we onze blogs op social media verspreiden! 

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *